Retraite Italië zomer 2018

Jouw ontdekkingsreis

rust en tijd voor jezelf
ontdekken wie je werkelijk bent
en wat je wilt,
inspiratie en creatie

Italië retreat 2018

 

TOSCANE, 28 juni – 3 juli 2018

 

Retraite in Italië 

 Thuiskomen bij jezelf

Ga mee op deze unieke retraite in Italië. Gun jezelf een onvergetelijke reis, waarbij het ontdekken van wie je bent en wat je wilt creëren centraal staat.  Een reis waar je blij van wordt en waar je de mogelijkheid hebt je te verdiepen, ontspannen en verbinden. Balans tussen actief bezig zijn én tijd voor jezelf. Je komt helemaal los van het leven van alledag, waarin je vaak zoveel moet. Geniet  met al je zintuigen van mooi landelijk Toscane met haar rijke culturele en culinaire omgeving. Ervaar hoe geaard en rustig je wordt. Ervaring met workshops of meditatie is niet nodig..

Aan het eind van deze reis ben je opgeladen en geïnspireerd. Je hebt helder wat voor jou in het leven belangrijk is, waar je voor wilt gaan én hoe je dat wilt creëren, ongeacht je leeftijd. Want als jij je aangesproken voelt ben je welkom op deze reis.

JA ik wil mee!

Programma

Dag van aankomst – donderdagmiddag 28 juni:

We beginnen met een kennismaking en dineren daarna gezamenlijk in de tuin.
retraite Italië

29 juni – 2 juli :
Ochtend

Elke ochtend heerlijk  wakker worden met mindful bewegen en ontspannen of een stiltewandeling in de natuur. Dan na het ontbijt een ochtendworkshop waar je gaat ontdekken waar je staat en wat voor jou belangrijk is in jouw leven en/of werk vanaf nu.

Tijdens de diverse workshops  ga je op zoek naar je valkuilen maar vooral ook je krachtbronnen, een labyrint leggen en lopen, intuïtief tekenen,  een vision board maken en meer. Na afloop van zo’n ochtendworkshop staat er buiten een heerlijke lunch met verantwoorde ingrediënten voor je klaar.

tuin vignole, retreat Italië 2018Middag vrij

Na de lunch ben je vrij,  tijd voor ontspanning in de tuin of om zelf iets te ondernemen. Zoals de omgeving verkennen, een wandeling maken over de bergkam en genieten van prachtige vergezichten, een lokale boerderij bezoeken om wijn of andere producten te proeven of het plaatselijke vuurspugende vulkaantje ontdekken en bewonderen.

Rond zes uur kun je deelnemen aan een (geleide) meditatie en vóór we gaan dineren kijken we samen terug op de dag.

Op zondagmiddag heb je de tijd om op eigen gelegenheid – alleen of samen met andere deelnemers – een van de prachtige steden als Florence, Faenza, Ravenna en Bologna te bezoeken. Deze liggen op ongeveer een uur reizen van je verblijf. Deze dag regel je zelf je diner.

Voor de laatste avond staan er een kampvuur, muziek en voor de liefhebbers ook dans op het programma.

Vertrek na het ontbijt – dinsdag 3 juli

JA ik wil mee!

Locatie – Podere Le Vignole

Je logeert tijdens je inspiratie- en creatiereis in Podere Le Vignole. Een van oorsprong originele Toscaanse boerderij en in de jaren ’70 verbouwd tot woonhuis. De voormalige stallen doen dienst als gezellige eet- en woonkamer. Het voorste deel van het huis is meer dan tweehonderd jaar oud, de nieuwe delen zijn omstreeks 1900 aangebouwd. Podere betekent boerderij en Vignole is een Franse verbastering van wijngaard. Het Frans was hier ooit een belangrijke taal en het plaatselijke dialect kent nog veel Franse woorden.

Het huis waar je verblijft ligt in het noordoosten van Toscane, exact op de grens met Emilia Romagna. Dit zijn bij uitstek provincies van heerlijk eten en drinken (Parma, Bologna, Modena), prachtige steden (Florence, Arezzo, Bologna, Ravenna, San Marino en meer), verfijnde cultuur (Ravenna, Florence, Arezzo, Bologna) en strandleven (Rimini, Ravenna, Catholica). Je woont midden in de natuur. Le Vignole bevindt zich op een heuvel en is ruim 800 meter verwijderd van de openbare weg. Het terrein heeft volop privacy en het uitzicht is adembenemend.

Je hebt rondom het huis uitzicht. Aan de voorkant van het huis kijk je uit op het dal met daarin het lieflijke dorpje Lutirano.  Het is een prachtige plek waar stilte, natuur en zachte aardende energie samenkomen. Af en toe word je opgeschrikt door het geluid van de bellen van in het dal grazende koeien of van klankschalen. Want aan de overkant van het dal bevindt zich het boeddhistische Vipassana centrum van Italië waar dagelijks wordt gemediteerd. Je voelt als het ware de liefdevolle vibraties naar boven stijgen bij Le Vignole. Enkele bezoekers omschreven Le Vignole als Il Paradiso – het paradijs.

Er is buiten volop mogelijkheid om je terug te trekken in de tuin of op het terrein. Er zijn ligstoelen, zitjes, een grote eettafel, hangmatten en er is een buitendouche plus een ruim opzetzwembad. Wees niet verbaasd als je oog in oog komt te staan met een eekhoorntje of een hert.

De organisatie

De reis wordt georganiseerd door Anja van den Hoogen en Annette Schutte.  En voor de hand- en spandiensten gaat Shannon Admiraal mee.

Foto’s 

Om nog een betere indruk te krijgen van de plek kun je hier meer foto’s bekijken

Praktische informatie

Datum

Aankomst:         Donderdagmiddag  28 juni 2018
Vertrek :             Dinsdagochtend 3 juli 2018

Prijs

Beleef deze mooie reis naar deze inspirerende plek voor de speciale prijs van:  € 748,– p.p.
Na je aanmelding  nemen wij contact met je op en ontvang je van ons een factuur. Zodra die is betaald is je aanmelding definitief.

De reis is inclusief:
 • 5 nachten verblijf in Le Vignole.
 • 5 x ontbijt.
 • 4 x lunch.
 • 4 x diner.
 • Onbeperkt thee, koffie, bronwater, sappen, wijn en fruit.
 • Bedlinnen en badhanddoeken.
 • 4 ochtend workshops, inclusief materiaal en verdere activiteiten als mindfulness, meditaties, stiltewandelingen en gezamenlijke dagafsluitingen.
 • Als je met het openbaar vervoer tot Lutirano of Tredozio reist: vervoer van en naar Le Vignole.

Het verblijf is verdeeld over 2-persoonskamers. Er zijn twee badkamers met douche en toilet voor gezamenlijk gebruik. Maar ook (alleen) overnachten in een tent (aanwezig) is mogelijk.

Niet inbegrepen:

 • Vlucht en transfer vanaf het vliegveld.
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht).
 • Diner op zondagavond.
 • Tussentijds vervoer/kosten van activiteiten die je onderneemt op eigen initiatief.
Hoe kom ik in Italië

Er zijn meerdere opties:

 • Auto: Vanuit Nederland is het ca. 1300 km naar Lutirano.
 • Vliegen:  Vanuit Nederland naar Bologna  kan vanuit Amsterdam (KLM) en Eindhoven (Ryan Air).  Vanuit Eindhoven reis je het voordeligst. Indicatie: In februari 2018 kost een retourvlucht met KLM ca. € 150 en met Ryan Air ca. € 50 (let op bagagevoorschriften).  Tip: ook vanaf Brussel-Charleroi gaan dagelijks goedkope vluchten naar Bologna met Ryan Air.
  • Auto huren op vliegveld: Op Bologna airport kun je redelijk goedkoop een auto huren. Je rijdt in ca. 75 minuten naar Lutirano. (optie:  auto delen met andere deelnemers)
  • Vanaf Bologna airport met de shuttlebus naar CS Bologna en dan met de trein naar Faenza. Van daaruit neem je de bus naar Lutirano of Tredozio waar wij je oppikken.

Ik ga mee op ontdekkingsreis

Wacht niet te lang met reserveren. We willen iedereen persoonlijk aandacht geven. Daarom is er maar plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Geef hieronder s.v.p.  speciale (dieet)wensen aan. Na ontvangst van je aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Na betaling van de factuur is je reis definitief.

vrouwman

Mocht de reis onverhoopt door ons toedoen niet doorgaan, ontvang je uiteraard je betaling terug.

retreat Italie 2018 1